Brannslukkere og røykvarslere

Brannslukkere og røykvarslere

Antallet boligbranner i Norge mer enn dobler seg fra november til desember. Jule- og nyttårshøytiden er en sterkt medvirkende årsak til dette. En god rutine er å bruke et par minutter før tannpussen på å ta en runde i huset. Dette vil minimerer risikoen for at en brann skal oppstå i hjemmet ditt. Skulle uhellet være ute er det viktig å bli varslet tidlig, samt ha riktig slukkeutstyr lett tilgjengelig.

 


 

Vi kan tilby fem modeller brannslukkere fra en av Europas største produsenter av slukkeutstyr; ANAF. Fra den minste modellen "Firestop" 600 ml som er en praktisk slukkespray å ha for hånden på kjøkkenet eller i verktøykassen, til de største på modellene på 6 kg (pulver) og 6 liter (skum). Se hele sortimentet ved å trykke på bildet under.

I "Forskrift om brannforebygging" (FOB) stilles det krav til at eieren skal sørge for at boliger og fritidsboliger er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr som kan brukes i alle rom:

a) formfast brannslange med innvendig diameter på minst 10 mm fast tilkoblet vannforsyningsnett

b) pulverapparat på minst 6 kg med ABC-pulver

c) skum- eller vannapparat på minst 9 liter

d) skum- eller vannapparat på minst 6 liter med effektivitetsklasse på minst 21A

e) annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende slokkekapasitet.

 


 

Våre modeller med røykvarslere fra GARVAN har alle optisk detektering av røyk. Her finner du også trådløse røykvarslere med lang rekkevidde som kan sammenkobles. Se hele sortimentet ved å trykke på bildet under.

Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket.

©Copyrights Krigsvoll AS Powered by WebOn AS